donderdag 10 september 2015

Bouw aan je gitaar!

Bouw aan je gitaar? Dat is wel een hele rare titel of toch niet? Nee dat valt best wel mee, want het isgitaar. Dat klinkt toch als muziek in de oren als je je eigen gitaar zou kunnen bouwen. Misschien ben je wel enthousiast geworden, maar weet je niet waar je moet beginnen. Geen nood! Wij zullen je daarbij helpen er zijn namelijk twee manieren om zelf je gitaar te bouwen. Het kan bijvoorbeeld met een eigen gitaar bouwpakket, maar het is ook mogelijk om een gitaarbouwcursus te volgen. We behandelen beide mogelijkheden hieronder.
namelijk mogelijk om je eigen gitaar te bouwen. Er zijn vele gitaristen die het een maar al te mooi project vinden, het bouwen van je eigen

Gitaar bouwen met een gitaarbouwpakket

Een gitaar bouwpakket is niks anders dan een verzameling gitaar onderdelen. Al deze gitaar onderdelen zijn als één pakket te koop in een winkel. Vele webshops verkopen deze bouwpakketten al, neem bijvoorbeeld het bekende bax-shop.nl. Wanneer je z’n bouwpakket binnen krijgt kun je dit heel erg vergelijken met puzzelen. Plaats het juiste onderdeel op de juiste plek, that’s it! Als je een elektrisch gitaarbouwpakket hebt gehaald dan is het zelfs mogelijk om je gitaar te verven. Oke, het klopt! De gitaar is dan misschien niet zo goed als een gitaar die je hebt laten bouwen bij een workshop, maar toch! De prijs is dan ook een stuk lager.

Gitaar bouwen bij een gitaarbouw cursus


Een andere mogelijkheid is het bouwen van je gitaar door een gitaarbouwcursus te volgen. Hierbij loop je het hele gitaarbouwproces mee van begin tot eind. Hier kun je zelf bepalen welke houtsoorten je gebruikt, mits de eigenschappen van hout dit toelaten. Tijdens de cursus wordt je begeleid door iemand die ervaring heeft met het bouwen van gitaren. Uiteindelijk wordt een kwalitatieve gitaar opgeleverd die ook nog eens door jezelf is gemaakt. Voor zoveel moois betaal je dan ook direct wat meer geld. Een gitaarbouwcursus kost al snel meer dan duizend euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten