maandag 7 september 2015

Gitaarstandaard of muurbeugel?

Ja het is soms lastig een keuze maken. Zeker als je moet kiezen tussen een gitaarstandaard of muurbeugel. Want welke is nou het beste? Voordat we beginnen om een antwoord te formuleren kunnen we al zeggen dat het antwoord per persoon verschild. De ene gaat liever voor een gitaarstandaard terwijl de ander de voorkeur geeft aan een muurbeugel. Laten we eens wat feiten onder elkaar zetten!

Waarom een gitaarstandaard?

Laten we eerst eens proberen om je te overtuigen een gitaarstandaard te kopen. Hetzelfde doen we straks voor de muurbeugel. Een gitaarstandaard heeft als voordeel dat deze vaak inklapbaar is. Ga je op vakantie of naar een concert dan kan de gitaarstandaard ook mee. Een gitaarstandaard zorgt voor de nodige stabiliteit en de gitaar is hierdoor makkelijk grijpbaar. Er zijn daarbij veel verschillende gitaarstandaards, hieronder een aantal varianten:
  •         Speelstandaard
  •         Driepoot standaard
  •          A-frame standaard
  •          Vloer standaard
  •          Rek standaard

Elke standaard heeft zo zijn eigen functie. Daar gaan we nu niet verder op in. Wil je meer weten over de gitaarstandaard? Klik dan onderaan op de bijbehorende bron.

Waarom een muurbeugel?


Nu hebben we het één en ander verteld over een gitaarstandaard, maar de muurbeugel mag er ook best wezen. Het is namelijk een handige manier om je gitaar op te hangen. Hij staat niet in de weg, zoals een gitaarstandaard, maar lekker compact tegen de muur. Wel moet je even achter de gitaar een bescherming plaatsen op de muur. Het gebeurt maar al te vaak dat de gitaar beschadigd, omdat deze tegen de muur aanstoot. Het leuke aan een muurbeugel is dat je altijd met je gitaren kunt pochen. Dit is ook direct een nadeel. Denk er goed over na waar je je gitaren neerhangt. Het hangt nou eenmaal in het zicht en dieven weten dat als geen ander. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten