dinsdag 15 september 2015

Gitaar leren spelen online mogelijk?

Is gitaar leren spelen online mogelijk? Dat is een vraag die veel beginners zichzelf stellen. Een muziekschool of privé gitaarleraar zijn namelijk ook niet goedkoop en dan nog niet eens gesproken over de tijden waar je aan vast zit. Nee het moet toch anders kunnen? Nou dat kan gelukkig ook! Het is namelijk mogelijk om ook online gitaar te leren spelen. Het enige wat je nodig hebt is een mobile-device en een gitaar. De cursussen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat weten gitaardocenten ook. Vandaar dat veel gitaardocenten hun eigen ebook uitbrengen om mensen te leren gitaar spelen. Het voordeel van een ebook is dat je veel mensen kunt leren gitaar spelen, door maar eenmalig een uitleg te geven. Mochten er vragen zijn dan kunnen die altijd nog via de mail worden gesteld.

Hoe werkt het?

Nou gitaar leren spelen online gaat iets anders te werk dan bij een muziekschool. Toch blijft het principe hetzelfde. Het resultaat is namelijk dat jij aan het eind van de gitaarcursus gitaar kan spelen. Tijdens het online gitaar leren spelen moet je wel rekening houden met de benodigde discipline. Het is namelijk geen cursus die je kunt doen als je totaal niet gemotiveerd bent. Jezelf motiveren is daarom heel belangrijk. De cursus wordt daarbij aangeboden via een ebook of een account die je krijgt. Door filmpjes, liedjes, teksten en plaatjes wordt het gitaar spel voor jou verduidelijkt.

Hoeveel kost een cursus online?


Een online gitaarcursus is t.o.v. een muziekschool of privéleraar een koopje. Waarom? Nou dat is niet zo moeilijk de gitaardocent hoeft maar eenmalig alles vast te leggen in een ebook of een filmpje. Als je online gitaar gaat spelen dan kun je uitgaan van een eenmalig bedrag gelegen tussen de 40 en 70 euro. Belangrijk om te weten is dat je er niet aan vast zit. Het is namelijk mogelijk om in de eerste 30 dagen vrijblijvend op te zeggen, ook krijg je je geld dan weer terug. 

1 opmerking:

  1. Ik denk dat het zeker mogelijk is. Ik heb zowel gitaar als piano leren spelen, online. Het vergt waarschijnlijk meer doorzettingsvermogen, omdat je zonder muziekleraar bezig bent.

    BeantwoordenVerwijderen